Seneste nyt

Ørslev Lokalråd, Ørslev, 4760 Vordingborg

Debatindlæg i Sjællandske fra Lokalrådsmedlem Bent Maigaard. "Er vi modne et problem i lokalrådene?

Har du som borger eller virksomhed i Vordingborg Kommune brug for hjælp og vejledning i forbindelse med kommunens sagsbehandling? 
Så kan Borgerrådgiver Else Friis-Hansen måske hjælpe, hun er borgernes uafhængige rådgiver og vejleder.

Læs mere om hvornår hun har åben rådgivning på dette link. 

Din forening har mulighed for at tjene 3.000 kr på at samle henkastet skrald. Vordingborg kommune og Hold Danmark Ren har sendt Invitation ud til alle foreninger. Se den her og gå også ind på www.rennatur.org og læs mere om det gode projekt. 

Ørslev Egnshus er kommet på facebook. Følg dem på siden og deres arbejde frem til at huset er klar til brug. 

Ørslevs frivillige og foreninger hjalp til med undervisningen af elever fra Gåsetårnsskolen i Ørslev da lærer og pædagoer skulle til København for at deltage i læringsfestivalen. Læs her artikel fra SN.dk

Onsdag 20. februar 2019 kl 19-21 i Ørslev forsamlingshus afholdes "Dialogmøde mellem lokalpolitikere og borgere i Ørslev. 

Vi er som lokalråd knyttet til et dialogudvalg af lokalpolitikere. Vi afholder én gang om året et åbent dialogmøde mellem borgerne i Ørslev og vores tilknyttede dialogudvalg. Dialogudvalget, der er tilknyttet Ørslev består af følgende lokalpolitikere:

Kurt Johansen (A)
Anders Andersen (A)
Jesper Berring-Poulsen (A)
Michael Larsen (B)
Karina Foss (V)
Bo Manderup (V)

Nærdemokrati - hvordan skal det udvikles og hvordan ser fremtiden ud?

Vordingborg Kommune inviterer alle kommunens borgere til temaaften, hvor emnet skal drøftes og eventuelle anbefalinger gives videre til kommunalbestyrelsen. Mødet afholdes i henholdsvis Stege 4. marts, Præstø 7. marts og Vordingborg 14. marts. 

Tilmelding påkrævet; 

https://vordingborg.dk/naerdemokrati/tilmelding-til-temamoede/ 

Torsdag den 24. januar afholdtes stiftende generalforsamling for det nye Egnshus i Ørslev. Der var et flot fremmøde og der blev hurtigt valgt 11 engagerede borgere. Den nye bestyrelse består af både medlemmer fra diverse lokale foreninger og privat personer;

Jan Hansen, Lokalråd,

Sandra Jensen og Tina N. Frederiksen, begge fra Ørslev Gymnastik og Idrætsforening,

Henrik Sørensen, FDF,

Torben Køhler Christensen, menighedsrådet,

Jørgen Pedersen, Ørslev Forsamlingshus,

Susanne Berthelsen, tilknyttet flere foreninger,

Katja Hansen,

Thomas F. Steinmeier,

Mette Holm Hansen

Kenneth S. Olsen

Den nye bestyrelse skal nu konstituere sig og nedfælde vedtægter.

D. 16. januar afholdte udvalget for Plan og Teknik møde, dagsordenens punkt 3 var rundkørslen i Ørslev. Udvalget besluttede sig for at føre rundkørslen tilbage til en græshøj med en stendysse.

Stiftende Generalforsamling Ørslev Egnshus - Torsdag den 24. januar 2019 kl. 19.00 i Ørslev Forsamlingshus. Alle borgere opfordres til at deltage. 

Pressemeddelse - Nytårskur på Kløverstierne den 6. januar 2019

Juleaftens dag kl 9.30-11.30 holder Ørslev Gymnastikforening - Mens vi venter Gymnastik og Sjov for byens små borgere. Se inviation her;

Faglige Seniorers kommunegruppe i Vordingborg inviterer til dialogmøde om

Visionerne for den kollektive trafik i Vordingborg kommune. Det foregår i

Hollænderhaven Fuglebakken 3, Vordingborg den 11. december fra klokken 16 – 18.

Der er plads til 100 - så kom i god tid. 

Se invitaion her;

Nytårskur for alle på Kløverstierne. Søndag den 6. januar 2019.

06.11.2018 Vi bliver ikke hørt! Læserbrev fra Sjællandske d.d af Bent Maigaard, fra Lokalrådet i Ørslev.

30.10.2018 Lokalområderne i Vordingborg kommune har alle fået tildelt en kontaktbetjent ved politiet. Kontakten foregår via de personer i lokalområdet der er udnævnt til Tryghedsambassadører, Lokalråd og Borgerforeninger.

Formålet med samarbejdet er at øge trygheden i lokalområdet ved fx. at skabe dialog, forebygge og være synlig.

Gennem kontakten til lokalområdet indsamler kontaktbetjenten løbende information

om lokalområdet og bliver bekendt med borgernes bekymringer og utryghedsskabende

aktiviteter i området.

 

Det er det der kaldes Borgernært Politi - Du kan møde vores kontaktbetjent, Vibeke Nielsen og høre nærmere på lokalrådets generalforsamlingen den 6. november kl 19.00 i den lille sal i forsamlingshuset.

13.10.2018 Politiets Mobile politistation kommer til Ørslev!

Er du intreseret I at tale med det lokale politi, se deres mobile politistation og/eller har du nogen bekymringspunkter politiet burde vide om? 

Politiass. Vibeke Nielsen, som også vil deltage på vores kommende generalforsamling vil tage imod alle intresserede.

Det i morgen torsdag 1/11 fra kl. 11.00-13.00, at den mobile station vil stå ved Netto.

23.10.2018. Et kedeligt besøg i madpakkehuset på Lerbjerg. 

Frivillige ildsjæle for Ørslev har fået etableret fantastiske uderum for alle her i Ørslev. Frivillige tilsidesætter egne behov og tid med deres kære, for at gøre noget for andre og give andre oplevelser og attraktive steder. Lokale frivillige kræfter lægger mange timer i at holde pænt og ryddeligt på de mange steder. Men der er ikke frivillige kræfter eller økonomi til, at rydde op, fjerne grafitti eller lave ødelagt materiel.

Hvem der står bag svineriet på madpakkehuset vides ikke og vi ved heller ikke hvilken alder de har. Det opfordres til at der bliver talt med de unge mennesker ved middagsbordet i dag om hvordan man opfører sig i det offentlige rum og hvordan uderum skal behandles. 

Mangel på respekt gør, at lysten til at yde noget for andre falder og vi kommer til at opleve færre rum som denne. Trist dag for Ørslev!

18.10.2018. Mange lokale har undret sig over, hvad det er der sker i rundkørslen i Ørslev. Det er ikke dramatiske ting, der skal ske, og Lokalrådet har løbende været inddraget i projektet. To af Lokalrådets medlemmer har i dag holdt et møde med Kuno Christensen fra Kommunen, som er ansvarlig for projektet. Kommunen er i øjeblikket i gang med at omlægge flere rundkørsler, således at græsset bliver udskiftet med stauder, og det er også det der skal ske i Ørslev. Man benytter så samtidig lejligheden til at skifte det opfyld, som har været brugt i rundkørslen til rigtig muld. "Skildpadden" vil blive bevaret og Kuno vil i samarbejde med Robert Harvest sikre den bedst mulige placering i den renoverede rundkørsel. 

Vi fik også lige lejlighed til at vende den dybe grøft på Ugledigevej, hvor Kuno kunne fortælle, at den vil blive rørlagt, så ingen falder i.

Ørslev, en moderne landsby med fælleskab, liv og natur